2015. július 3., péntek

Hurrá nyaralunk! - még mindig :D

Tegnap reggel elvittük Papát a repülőtérre. Gyorsan eltelt ez a két hét! Rossz belegondolni, hogy mindjárt nekünk is búcsúzni kell az itthoniaktól... Panka könnyes búcsút vett a Papájától, majd úton hazafelé elaludt.








De valami speciális radarja lehet a drágámnak, mert mindig úgy 5 percnyire a hazaérkezés előtt alszik el...

Június 29.-én kibújt az ötödik fogunk! Ha ilyen ütemben haladunk, lehet, hogy mégis meglesz az összes fogunk az érettségiig :D Nagyon rágunk most mindent, úgyhogy lehetséges, hogy több is úton van kifelé. Nyálunk soha egy csepp sem folyt, és amennyire észre lehet venni, szerintem nem nagyon viseli meg ez a fogzás dolog, szerencsére. Persze az éjszakai "alvás" valami szörnyű - de ennek inkább csak a szeparációs szorongáshoz lehet köze. Félóránként ébred éjszaka és félálomban kiabál, hogy "mamma". Mostmár mellettem, a nagyágyban is ezt csinálja, és próbál olyan szorosan mellém bújni, amennyire ez fizikailag lehetséges. A hálószobában lévő meleg persze nem segít...

A meleg (vagy én nem is tudom mi) teljesen megváltoztatta Panni étkezési szokásait. A kenyeret már szinte egyáltalán nem eszi meg (kivéve azt, amit a Dédimamától elkunyerál). Viszont a Füstlit és a borsos dán szalámit csak úgy nyomja magába! Csak úgy, minden nélkül. Én meg persze kicsit kiakadok, mert legyünk őszinték, ezek azért nem a legjobb minőségű alapanyagokból készülnek. Tegnap egész nap csak a málnás puffasztott rizstallérját ette volna! Mutogat a konyhaszekrényre és kiabál, hogy "pleple" - ezt azt jelenti kekszet ;) A szezámmagos ropit is nagyon szereti, és a túró rudira sem mond nemet. De azért, hogy az egészséges dolgokat is megemlítsem, eszméletlen mennyiségű gyümölcsöt tud magába tömni!! Az epret, málnát imádja, Sanyi Papival mindig szednek meggyet, abból is mindig lecsúszik úgy tíz darab. Ezenkívül az áfonyát, banánt és dinnyét is bárhol, bármikor, bármennyit legyűr!
Csak hogy Panni "gurmé" étrendjére is kitérjünk, ma már másodszorra vettem észre, hogy a naptejes flakon tetejét kinyitja, és nyalja belőle a krémet... hát, a szája biztos nem fog leégni :) És bizony a homokot is megkóstolta homokozás közben, és ízlett neki! Sőt, még engem is megkínált belőle! Olyan kis udvarias :D

Bogica a héten kezdett az új munkahelyén. Pannim persze hiányolja nagyon, hogy együtt bohóckodjanak. Bogit mostmár csak "Gomma"-ként emlegeti - ezt a "szót" ő tanította Panninak, és nagyon büszke rá :)

Jancsi Dédipapi 80 éves lett június 23.-án. Múlt héten szombaton ezt jól meg is ünnepeltük! Papi csudajó sátrat emelt a kertben, hatalmasat ettünk, és óriásiakat nevettünk.


 Pogácsázunk, mint mindig!













 Bogarat is fogtunk! (aki sajnos nem élte túl az ünnepséget...)
 Sanyi Papival mókázunk!

 Bogira ráadom a cipőjét.

És így táncolunk, mikor Pappa énekel!


A hangulat a tetőfokára hágott, mikor Jancsi Papi átpördült a biciklitartó állványon!!! Aztán megismételte még egyszer, csak azért, hogy csináljak róla képet és videót, és, hogy majd elmondjam és megmutassam Neked, drága kicsi Pannim, mit csinált a Dédipapi a 80. születésnapján! Hát itt van, nézd csak! :)


Meglátogattuk a Nagyszülőket és a másik Dédnagypapát káposzta-ültetés közben. Mondanom sem kell, hogy Panka egy kicsit mindenkivel elfeledtette a munka fáradalmait és a meleget is. És végre testközelből, munka közben is megfigyeltük a traktort!








Azt hiszem, újabb hobbira tettünk szert (ami ráadásul függőséget is okoz), kipróbáltuk a kiszabadulós játékot (eredeti nevén escape games). Érdekes, hogy erről Magyarországon nem is nagyon beszélnek, pedig Európa szerte Budapestet a kiszabadulós játékok fővárosának nevezik. Szóval, négyesben (Bogi, Pisti, Haavard és jómagam) elmentünk vasárnap a Sherlock-szobába. Fantasztikusan jó volt!!!

És kijutottunk:

Annyira, hogy hétfőn - egy Vapiano-s ebéd és desszert után - a Mr. Wicklewood-szobából való kijutással ünnepeltük a második (magyar) házassági évfordulónkat. :)



És megint kijutottunk!

Pankám elég rövideket alszik napközben (is), úgyhogy a pancsizásról majd írok legközelebb.

Az allergiám és az asztma helyzetem nem a legjobb. De ha visszamegyek a 'hidegbe' biztos rendeződik majd. Legalábbis bízom benne.

Mióta eljöttünk Altából, azóta ott többnyire esik az eső (pedig nem is nagyon szokott), és bizony 10 foknál nem igen van melegebb (éjszaka inkább csak 5-6). Viszont a sok esőnek köszönhetően az orgonabokrunk hatalmasat nőtt!
Ezt a képet június 6.-án készítettem róla:

Ezt pedig Haavard küldte ma reggel:

Olyan boldog vagyok! Vajon virágzik már most, első évben is?

Még pár mosoly a végére:






Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése