2021. február 19., péntek

Rendőri rajtaütés

Egész héten nagyon hideg volt, a heti síkupát is elhalasztották a hideg miatt, a lányok nagy bánatára. A mai hőérzet -27 fok, szélvihar van (éjszaka ki kellett rohannom, mert hallottam, ahogy az egyik síléc megindul), ezer ágra süt a nap és apró hókristályok csillognak a levegőben. Minden gyönyörű. Imádom, ahogy a természet elkényeztet minket! 



Olyan hideg volt, hogy csak épp megálltam a teraszajtóban egy kép erejéig. :D 

Történt pár vicces dolog a héten, amit le akartam írni a nagy 7-éves-születésnapibulis-hétvége előtt. 

Gigi múlt héten vasárnap születésnapi buliba volt hivatalos. Kinti szánkózós, tábortüzes buli volt. Gigi nagyon izgatottan készülődött a(z egyik) legjobb barátja születésnapjára.


Miközben a gyerekek boldogan csúszkáltak, egyszer csak megérkezett egy rendőrautó, két rendőrrel. Valaki feljelentette a szülinapos kisfiú apukáját illegális motorosszán-hajtásért. Azt tudni kell, hogy a hószánnal csak az arra kijelölt helyen lehet közlekedni. Na de azt is, hogy attól kezdve, hogy van elég hó, mindenki ezzel jön-megy. Olyan, mint nyáron a bicikli. Igazából apuka sem vagánykodásból jött fel a domboldalra a hószánnal, csak felhozta a tüzifát, enni-innivalót, de úgy tűnik, valakinek ez nagyon nem tetszett. Szerencsére a rendőrök egyáltalán nem csináltak problémát a dologból, sőt. Fogtak egy-egy szánkót, egy-egy gyereket a hónuk alá csaptak, és velük együtt csúszkáltak a domboldalon. Ajándékba még fényvisszaverőt is adtak minden gyereknek. :)

Bár nálunk a farsangot nem ünneplik, de az én két lánykámnak nem is kell farsang ahhoz, hogy Harry Potterré, és Harry baglyává, Hedviggé váljanak. <3


Szinte látni, ahogy repül, nem? :D

Torres szőrcsomónak öltözött be! :D (Ez a "keresd a macska elejét" játék.) 

Gigiék tegnap elmentek az óvodával a Jéghotelbe. Előző nap a következő eszmecsere zajlott vacsora közben:

Én: "Gigi, holnap mentek az ovival a Jéghotelbe. Biztos nagyon jó lesz!

Pappa: "Képzeld, ott minden hóból és jégből van!"

Gigi: "Pappa, azt nem kell mondanod, hogy nem szabad megnyalni a jégszobrokat! Az oviban már mondták!" 

Én még fél óra múlva is nevettem ezen! :D

Nagy élményekkel tért haza másnap. Megnézték a jég-szobákat (az ágyakat nem próbálhatták ki, mert "ott csak azok aludhatnak, akik ott dolgoznak" - Gigi), volt jég-csúszda, amit persze kipróbáltak, és láttak rénszarvasokat, és "nagyon sok rénszarvas kakit". Gigus jobbról a második. <3

Íme egy kis videó az idei Jéghotelről:  Sorrisniva Jéghotel

Most pedig megkezdem (illetve folytatom) a készülődést a hétvégi delfin-bulira. Este kaphattok egy kis bepillantást a kulisszák mögé Facebook-on. ;)


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése