2020. július 23., csütörtök

Panni, a hős

Szegény lányok, nem a legjobb géneket örökölték. Panninak (többek között) a fogzománcával vannak problémák. Már két éve van (mostmár csak volt) egy lyukas rágó foga. Nem tömték be neki, azt mondták, nem lehet. Ha majd fájni kezd, kihúzzák. Ecsetelték néha fluorral, mi pedig itthon megtettünk minden tőlünk telhetőt. Mégis elkezdett fájni.

Ma reggel mentünk a fogorvoshoz. Panni tudta, hogy mi fog történni, de azt mondta, nem izgul. Az orvos nagyon ügyes volt Pannival, mindent megmutatott és elmagyarázott neki. Mikor az injekcióra került a sor, szegénykémnek már a lábai is remegtek. Jól megszurkálta neki sok helyen, de Panni ügyesen tűrte. Maga a húzás folyamata jónéhány percbe tellett, és komolyan mondom, hogy nekem jobban fájt, mint a 48 óra vajúdás. Nagyon rossz volt látni! Megszenvedett vele mindenki, ugyanis három hatalmas gyökere volt.
Panni kibírta az autóig sírás nélkül.
Majdnem én is.
Egy kincsesládában megkapta a fogacskáját, amit egész nap a kezében szorongatott.
Egy lovas matricát is választhatott magának.

Este megkérdezett: "Mamma, segítenél írni egy levelet a fogtündérnek? Írjuk meg neki, hogy ha lehet, akkor ne vigye el a fogat, de a pénzt azt hagyja itt!"
A három gyökérért cserébe, kivételesen, három pénz járt.

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése