2015. március 21., szombat

1 év és 1 hónap

Kicsi Panka 13 hónapos!

Még teljesen a születésnapja hatása alatt vagyok, hogy 'te jó ég, már egy éves az én pici bébim', és tessék, már el is telt egy hónap!

Mikor reggel magamhoz öleltem, arra gondoltam, hogy mennyire szeretném megállítani az időt! Csak egy picit! Így, ahogy itt ül az ölemben, én ölelem őt és ő is ölel engem. Csak hagy maradjunk így egy picit! Csak pár percre...

De körülbelül egy másodpercen belül már ficánkol is, mászik le az ölemből, mert hát neki ugye dolga van. Hozza is a kedvenc mesekönyvét, a Török és a teheneket, hogy "ö-ö" - anya olvass. Mikor Mehemed csodálkozik, Panni is felnéz, széttárja oldalra a két kis kezét, és ő is 'csodálkozik'. Meg kell zabálni! Aztán elolvassuk mégegyszer. És mégegyszer. Aztán mégegyszer. Majd mégegyszer. Utána hoz egy másik könyvet, amiben mondókák és dalok vannak - ezt is elolvassuk legalább ötször, mielőtt mást keresnénk. Ebből pedig a Hóc-hóc katona a kedvencünk.

Imádja a zenét is! Amint zenét hall, már táncol is. Hát még, mikor Apa előveszi a gitárját, és játszani kezd rajta! Hát akkor nincs egy porcikája sem, ami ne mozogna! Néha még 'énekel' is közben :)

És milyen jó gondját viseli Bogi-babának!


Sokszor beszélgetünk Håvard-ral arról, vajon milyen nyelven fog majd Panni egyszer csak megszólalni, magyarul vagy norvégul. Hát, ezt figyeljétek! Egy nagyon jó barátnőm látogatott meg minket egyik délután. Emma angol, norvégul nem beszél, ezért - érthető módon - angolul beszélt Pannihoz. Miután Emma hazament, szólok Pankának, hogy megyünk ki a fürdőszobába, felvesszük a pizsit. Erre ő: WHAT!? Mi egymásra néztünk a párommal, és eszméletlen nevetésbe kezdtünk - aztán Panni is bekapcsolódott, és csak úgy hahotáztunk mindannyian :D

Sajnálok minden percet, amit nem Vele töltök - nem is tudom, mi lesz velem, ha már óvodás lesz...




Eljutottunk az egyéves-kontrollra is a héten. Nem túlzok, körülbelül öt percig voltunk bent az orvosnál, ezalatt Panka végig az ölemben ült. Az orvos meghallgatta, megnézte a szemeit, a füleit és a torkát - és megállapította, hogy egészséges a gyerek. Azt mondta, van egy kis fülzsír a fülében, úgyhogy, ha észrevennénk, hogy nem hall rendesen, öntsünk óvatosan egy kis étolajat a fülébe, aztán két nap után majd fürdéskor öblítsük ki (?!?). Szóval, az alapos vizsgálat után kiderült, hogy egészséges a gyerek, úgyhogy a követketző orvosi vizsgálatunk (most figyeljetek!) iskolakezdés előtt lesz!!

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése