2015. május 14., csütörtök

Picasso és a félmeztelen macska

Pannikám mostanában kedvet kapott a rajzoláshoz. Van egy szép nagy könyve, tele üres lapokkal, rajzolásra készen. Viszont ma kicsit izgalmasabbá tettük a dolgot: kapott egy nagy papírt, amit leterítettünk a földre, és oda rajzolhatott.



Előnye a dolognak, hogy nem tudja ledobálni a ceruzákat, és így nem törik ki a hegyük :)
Viszont arra nem gondoltam, hogy Panni miért maradna csak a papírnál, amikor szabadon van előtte az egész parketta... de simán fel lehetett törölni vízzel :)



Még a cicának is hagyta, hogy segítsen:


Panni olyan kreatív volt, hogy a harisnyáját is feldobta pár extra színes pöttyel:





Már nagyon kikívánkozik két újabb fogacska! Ott fehérlik az ínyecskénk alatt, de mégsem akar kibújni (de az a lényeg, hogy ott vannak, mert Håvard családjában a férfiaknak genetikusan hattal kevesebb foguk van). Szóval, jön a fogacska, és Panni mindent rág. Ezalól a színesceruza sem volt kivétel! Vagy csak rúzsozni próbált :)




Közben frissíteném az előző információt: május 9-én kibújt a harmadik fogacskánk, a felső, a bal oldalon! Csupán 5 és fél hónap telt el az előző két fog kibújása óta. Ha ilyen ütemben haladunk, konfirmálni fog, mire az összes foga kint lesz :D

És a macska-téma.
Elkövettük ugyanazt a "szörnyűséget", amit tavaly is; megnyírattuk Torkát. Háttér-információként elmondom, hogy ő a világ leghosszabb szőrű, és legdúsabb bundájú cicája. És minden évben, április környékén (amikor ugye kezd visszatérni a napocska) valami eszméletlen vedlésbe kezd! Mivel benti cica, és most egy igen picinyke lakásban élünk, ez a hihetetlen mennyiségű cicaszőr a nappalinkban koncentrálódik - ott, ahol Panni is napjainak nagy részét tölti. Szóval, Torres fodrásznál volt. Első ránézésre elég csúnya szegényke (lehet másodikra is, de mi már hozzászoktunk). De így kb. 60%-kal kevesebb szőrt hagy el. És mikor így le van borotválva, imádja, ha simogatják a kis testét, úgyhogy szerintem ő is élvezi. Nagyon el volt hanyagolva az utóbbi időben. Ritkán simogattam, mert két simi-simi után mindenem teli volt szőrrel. De most! Gyömöszkélem a kis dundi testét, amikor csak hagyja :) Ráadásul valami púder illatú samponnal fürdették meg, aminek még egy hét után is isteni illata van! Másik pozitívuma a dolognak, hogy Pannival is jobban megvannak így (mivel Panni nem tud annyi szőrt kitépni). Torres sokszor megy oda Pankához, aki pedig imádja szeretgetni a cicust.



Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése