2015. szeptember 26., szombat

Útlevél-kép - avagy így (ne) fotózz egy másfél évest

Rekordsebességgel telnek a mindennapjaink - szinte hihetetlen, hogy mindjárt október! Viszont az idő még mindig enyhe, éjszakai fagy is csak pár alkalommal volt - pedig tavaly ilyenkor már javában hógolyóztunk!

Panni 3-ig, fél 4-ig oviban van minden nap. Szerencsére már elég jól érzi magát, és kezd kicsit 'leszakadni' Venke néniről. Ehhez sajnos most kénytelen lesz hozzászokni, mert Venkét egy időre átteszik a másik csoportba... hát, nem nagyon örülök neki. Azért mostmár eszik a lány az oviban is (igaz főleg banánt és mazsolát), de jó úton haladunk! Most az a legújabb, hogy az oviban nem 'tudják' elaltatni napközben... úgyhogy szerencsétlen amint hazajön, elalszik. De azért mindig boldogan beszél az oviban történtekről.

Mindig kérdezgetem, hogy
"Panni? Ki a barátnőd az oviban"
Erre ő: "Venke" (hát persze)
"És még ki?"
"Inger" (másik óvónéni)
"És még ki?"
"Maja" (ő kb. egy évvel idősebb Panninál, de nagyon 'anyáskodik' felette, olyan aranyos!
Péntek reggel Maja fogja a babát, amivel Panni játszani szokott, és mondja Venke néninek: "Den er Anna sin baba" - magyarul: "Ez Anna babája" - mert mostmár nem csak az óvónénik hívják "babának" a norvég megfelelője helyett, hanem a gyerekek is! :D 

Tegnap este, mikor lefekszünk, Panni magától kezdi el mondani: "Baját Venke...Inger...Maja" (az 'r' betű még nem nagyon megy). Miután ezt jópárszor elismétli, mondom neki, hogy "Pankám, mostmár aludjunk!" Ő válaszol: "Nem". Aztán így folytatjuk: "De, de, de" "Nem, nem, nem" "De, de, de" "Nem, nem, nem" Körülbelül a harmadik körnél Panni kimaradt. Elaludt.
Az éjszakák egész jól telnek mostanában, igaz 6-kor kelünk minden nap. De ma nagyon kreatívan ébredtünk!


Persze, hogy Saunt nézi! :D
A jókedv minden ébredéskor megvan! Még akkor is, ha nem működik az a vacak telefon!


Panninak lassan lejár az útlevele, úgyhogy új képet kell készítenünk (3 éves korig úgy kell a képet magunkkal vinni a rendőrségre). Ez nem olyan egyszerű ám, mint ahogy elsőre hangzik, mivel elég sok kritériumnak meg kell felelni. Először is, fehér háttér kell - ez megoldható. Aztán, a gyerek nézzen a kamerába, két nyitott szemmel. Na, ez már bonyolultabb. Látszódjon mindkét füle - hát, 'szerencsére' Panninak eléggé elállnak a fülei, úgyhogy ezt is megoldjuk. Legyen csukva a szája - Panninak? Szinte lehetetlen... Ne mosolyogjon - Panni? Kizárt, hogy menni fog...

Íme a folyamat:
Haha, a Torres valami vicceset csinál! - macskát kizárjuk a szobából.
 Panni, nézz a Mamára!
 Panni, csukd be a szád!
Ne, ne a szemed, a szád! - "De amikor olyan vicces, ahogy a Pappa a háttérben bohóckodik, csak azért, hogy én jó felé nézzek!"

 Panni, csukd be a szád, kérlek!
 Igaz, Ő becsukta a száját, csak véletlenül két fogacskát kint felejtett....
 Panni, ide nézz!
 "Na ne, Mamma, mostmár elég volt...."
Ezt a képet valahogy sikerült elkapni menet közben, gondoltam, szuper, ez jó lesz. Megvágtam a megfelelő formátumra, nagyon meg voltam vele elégedve!
Persze a háttérben lévő árnyék miatt nem fogadták el, úgyhogy neki kell, hogy essek Photoshop-pal... talán majd úgy.

De azért megpróbáltam képet készíteni mégegyszer - szintén eredménytelenül. Az instrukciók most is hasonlóak voltak.




Feladom!

Panni mostanában mindig csigabigát rajzol, vagy ahogy Ő mondja "csííígabíííga".
Csigabiga van mindenhol: az asztalon, a széken, az ajtón, a parkettán több helyen, sőt, legutóbb a mosogatógépen is találtam két pirosat!
Itt is épp a remekművét mutatja!


Örömmel jelentem, kibújt a 8. fogunk is, szeptember 17.-én. Az ember azt hinné, mostmár végre biztos bújnak a 'normális' fogai is, de nem - még egy rágófog jött. Jelenlegi állás: egér fog : boci fog - 5 : 3.

De ezekkel viszont úgy eszik, hogy öröm nézni! A legutóbbi nagy siker a rénszarvas ragu volt!



Egyik nap, mikor Panniért mentünk az oviba, pont az asztalnál ültek, és gyümölcsöt ettek (Panni kb. 30 mazsolát) és vizet ittak. Nem hittünk a szemünknek! Panni rendes füles bögréből ivott - egy kézzel!! Mi meg itthon mindig csak a 'szopókás' poharat adjuk neki. Ezen felbuzdulva, mi is rendes pohárból adtunk neki inni, és láss csodát, minden gond nélkül iszik belőle! Az én pici bébim már pohárból iszik, teljesen önállóan, mint a nagyok!


1 megjegyzés :