2020. május 20., szerda

Hipp-hipp-hurrá - az idén másképp

Ma reggel újra egy friss, két centis hóréteg fogadott minket mindenütt. Én nem bánom, mert legalább betakarja azt a már hajat-tépően, sírva-fakadósan hatalmas rendetlenséget a ház körül. Bár nem látszik, de már többször nekifutottunk...
Az időjárásra a végén még visszatérek, az idei év nagy hírével!

Már pénteken megkezdődtek az előkészületek a vasárnapi ünneplésre, május 17.-re, a norvég alkotmány napjára. Mindenki be lett vonva. Gigi egy baba takaróval törölgette a port (teljesen saját felindulásból), Panni segített Pappának az ebéd előkészítésében, én pedig sütöttem.
Nagy szerencsénkre, szombaton gyönyörű napsütéses idő volt. Ki is vittük a teraszra az odaszánt bútort, a lányok rögtön ki is próbálták. Igaz, csak 5 fok volt, de így is nagyon élvezték az első "meleg" napot. Másnapra megint hó esett.
Panni tovább folytatta Torres "idomítását" is.
Mit mondjak, rá is fér... elég kis szemtelen...
Elérkezett a nagy nap, a norvég gyerekek második karácsonya, ahol a menü nem más, mint hot dog, sütemény és jégkrém. Az idén azonban a szokásos felvonulás elmaradt egész Norvégiában. A mi lányainknak viszont semmi sem szegheti kedvét, zászlós felvonulással kezdték a napot, még pizsamában.
Kicsit később, már félig felöltözve a gyerekeket is bevonták.
Hamarosan mindenkire felkerült az ünneplő ruha, és jöhetett a szokásos "május 17 fotósorozat".

Családi kép is készült <3
A teraszon is terveztünk képeket csinálni, de egész reggel esett a hó majd szitált az eső, ezért módosítottuk a terveinket. A lányoknak viszont kimondottan tetszett, hogy gumicsizmában szaladgálhattak a teraszon!
Elkészült, többek között, a norvég nemzeti torta is. Nem is értem, miért csak május 17.-én sütöm (na jó, néha Pappa születésnapján is), amikor annyira finom!
Megérkeztek a barátaink is, a tradicionális május 17.-i "reggelire".
Mi, a magyar-norvég-ünneplős-lányok szerettünk volna egy közös képet. <3 (a két szélső a miénk :) )
 Gigi szokás szerint hozta a formáját <3
Estére mindenki fáradtan és nem kevésbé tele pocakkal tért nyugovóra. :)
(a zászlókat Panni készítette)

Egy ideje már világos van nappal és éjszaka is, tegnap óta pedig már nem bújik a nap a horizont alá. Elkezdődött a éjféli nap időszaka. Újra előkerültek a napszemüvegek és a naptej is. Amióta Panni visszament az oviba, minden nap feldagadt, kiütéses arccal jön haza. Első két nap csak piros volt neki, azt gondoltuk, hogy az egész napos kint-léttől van. De aztán jöttek a kiütések, a feldagadás, forrósodás, viszketés. Valószínűleg napallergia, Pappának is volt. Az orvoshoz még mindig nem lehet személyesen elmenni. De naptejjel kenjük neki, ő is bekeni magának az óvodában, este pedig hidratáljuk. Azóta már sokkal szebb neki, de azért még mindig nem tökéletes.

Giginek ilyen problémája szerencsére nincsen, viszont szegényke ott alszik el az oviban, ahol éppen van (nálunk a hároméveseket már nem fektetik le).
Ott alszik a rénszarvasbőr alatt :D
… és így jött ma haza az oviból:
Hozott magával ajándékot is:
Panni pedig így jött haza, egy-egy zacskóval a lábán, bokáig vízzel a csizmáiban, és két adag csuromvizes váltóruhával a kezében. És boldogan <3

A végére pedig a nagy hír, amivel ma teli vannak az újságok és a digitális média - trrrrrrrrrr (dobpergés) - pénteken, az idei évben először lehet(!), hogy egészen 10 fokig emelkedik a hőmérséklet! A fagyasztó tele jégkrémmel és jégkockával. Készen állunk! Van, aki már most érzi a meleget. :)
Hogy a macska hogy bírja egész nap a napon, nem is értem...


2 megjegyzés :

  1. Nagyon szép család vagytok! És annyira vicces ez a tűz fok, meleg, én nagyon szeretem a hegyeket és egész Észak csodálatos de a gondolattól befqgy a fenekem:/. Itt a tíz fok (maholnap olyan hideg lesz ( májusban abszolút rettenet:). Midnen relatív

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon szépen köszönjük! <3 Igen, a hőmérséklet relatív - nálunk ha 10 fok van, akkor már nyár van, viccen kívül. Én mindig is imádtam a telet, és sosem bírtam jól a meleget, úgyhogy nekem ez itt pont jó. :)

      Törlés