2020. május 15., péntek

Világos éjszakák és havas verandák

Így feküdtünk le az este:
És erre ébredtünk:
Az éjjel 10 centi hó esett, és nagyon erős szél fúj még mindig. 35 különböző út van lezárva körülöttünk, természetesen a kórházba vezető is.
Fotó: Alf Helge Jensen

Egy bő hónap múlva fordul a nap, és mi még mindig nem jöttünk ki a télből. Igaz, nem most van ez így először. Most már azonban kezdenek rám furán nézni, mikor megjegyzem, hogy milyen gyönyörűen hull a hó. De hát tényleg gyönyörű! Mennyivel jobb ez, mintha eső esne? Haha, pont itt van a hókotró! :)

Az elmúlt két hétben volt két hűvös, de csodás napsütéses napunk. Igaz, a természet jelezvén, hogy nehogy elbízzuk magunkat, másnapra mindig havat küldött. De az idén először végre lehetett hómentes úton is biciklizni és rollerezni.
Utána megettük a "tavasz" első kinti jégkrémét.
Aznap este Panni hazahozta nekem az év legelső pitypangját a tengerpartról. <3
Igaz, másnap megint téli overálban kellett óvodába menni.
Viszont a hideg idő egyik előnye, hogy nem okoz problémát, ha nem fér be az étel a hűtőbe. :D

A lányok nagyon élvezik az ovit, mind a ketten. Mindig élményekkel gazdagon (és füstösen) jönnek haza. Panni szinte egész nap biciklizik, miközben rendőröset játszik pár másik gyerekkel, vagy hintázik. Sokat járnak kirándulni is. Giginek is megvan a saját kis baráti köre. Nagy kedvenc lett a gyöngyözés, majdnem minden nap új ékszereket hoz haza nekünk. Egyik nap kereste őt és két másik kislányt az óvónő. Bent voltak a grillkunyhóban, gyöngyöztek. Mikor az óvónő megkérdezte, hogy mit csinálnak, Gigi válasza az volt, hogy "Itt most gyöngyöző-klubb van!" Az egyik kis barátja, Benjamin, minden másnap megkérdezi Pappától, hogy "Ragna elmehet-e hozzájuk látogatóba, ha vége lesz a KONÓRA vírusnak." Én nem tudom, hogy Gigi tanulta-e Benjamintól vagy fordítva, de mi már egy ideje csak KONÓRA vírusként emlegetjük. :)
Szóval, nem kell reggelente erőltetni, hogy menjenek.
Olyan aranyosak reggel, pedig szegény Pannit általában ébreszteni kell. De ő felkel és szinte egyedül elkészül. Gigi mikor felébred, bejön hozzánk, általában a kis állatkertje kíséretében. Ilyenkor egy bő félórát beszélgetünk még az ágyban mielőtt felkelnénk. Ma furcsa volt, hogy nem jött - nem is saját ágyában találtam meg...
A délután viszont nehezebb. Gigit nem engedik az oviban aludni, így minden nap elalszik az autóban hazafele. Hogy is fejezzem ki magam... nem könnyű felébreszteni. Sőt, a kedve sem valami rózsás azt ezt követő félórában.

De nemcsak a lányok élvezik ám a jó időt! Torres imádja, hogy kapott egy nagy teraszt is.

Pannus a hétvégén listát írt a teendőiről, és x-szel jelölte azt, amivel már elkészült. Rendrakás, söprés, mosás, cica ennivaló kész, már csak a Nagyival és Sapival való beszélgetés van hátra. <3 Gigi is segített ám! Egy baba takaróval törölgette a padlót az előszobában. :D
Gigi mindig hozza a formáját. Tyúkhúslevest ettünk, kérdezem, hogy milyen. Pannus mondja, hogy "isteni".
Gigi mondja, hogy "Nagyon-nagyon-nagyon finom... de én így akarok mutatni!"

Végre úgy érzem, hogy haladok a saját munkámmal is. Ez a hét szellemileg nagyon fárasztó volt, esténként is dolgoztam miután a lányok lefeküdtek, 11-ig majdnem minden nap. Viszont így a kicsomagolással egyáltalán nem haladtam - igen, még mindig vannak dobozok, bőven. De a hétvégén pihenünk (és készülünk vasárnapra, a norvég nemzeti ünnepre)! Talán lesz idő pár dobozra is :) Lehet, hogy ablakot is kéne pucolni? :D

Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése