2020. december 11., péntek

Advent második hete - Télapó, korcsolya és koala-láz

Úgy látszik, ezen a héten mindenki nosztalgikus hangulatban van. :)

Mennyi minden történt az elmúlt héten is! Nem is csoda, hogy mindannyian olyan fáradtak vagyunk. Persze, az időjárás sem segít a dologban. Két napig -14 fok volt, utána két napig +3. Borús, sötét, még a hó sem esik. 
Feldíszítettük a karácsonyfát! Korai volt, mert Gigi szülinapját meg szoktuk vele várni. De már úgy várták a lányok, és látják azt is, hogy a legtöbb házban már áll a fa, úgyhogy beadtuk a derekunkat (na jó, nem kellett nagyon erősen győzködni). 








Az avokádót csak azért fényképeztem le, mert nagyobb, mint a karácsonyfa. :) Egyébként eléggé haldoklik szegény. :(


Kreatívkodtunk is egy kicsit, ugyanis az adventi naptárban egy-egy jegesmackó várta, hogy két-két ügyes kéz elkészítse.


Ötödikén este természetesen mindenki jól kipucolta a csizmáit. Pappáé nagyon piszkos volt! :D
Reggel aztán jött a meglepetés! Egy-egy mikulást, mandarint és valami apróságot szokott hozni a Télapó, viszont az idén két nagy csomagot is itt hagyott. Gigi csomagja volt a legnagyobb, amire persze ő magabiztosan megjegyezte, hogy ő biztos nagyon jó gyerek volt az idén, mert hát nézzük meg mekkora csomagot kapott! :D Egyébként új ágyneműhuzatot hozott a lányoknak a Télapó, Gigi kapott egy új nagylány-takarót és nagylány-párnát is. A Télapó azt hitte, hogy ha nagy takarója lesz, akkor biztos nem lesz egész éjszaka kitakarózva. Hát... a Télapónak sem lehet mindig igaza...









A nap legvilágosabb részében korcsolyázni mentünk. A lányok most próbálták először, olyan jó volt! A lelkesedésükkel szerencsére nincs gond, és egy kis gyakorlással biztos menni fog ez mindkettőjüknek!






Gigi sem maradhatott ki!










Olyan nosztalgikus hangulatom lett a jégen. Jól emlékszem, hogy engem a Nagypapám tanított korcsolyázni. Nem csak engem, hanem négyünket, a négy lányunokát. Istenem, mennyit nevettünk minden télen a jégen!

Mikor már megunták a korcsolyázást, átváltottak szánhúzásba és csúszkálásba. :D 
 
Gigusnak a héten "Mikulás-party" volt az oviban (nem, a mi mikulásunkhoz semmi köze sincs). Ilyenkor "nisse"-ruhába öltöznek, körbesétálják a karácsonyfát (az idén az erdőben), közben énekelnek. Aztán jön a mikulás (akinek az ijesztő maszkjáról már mutattam képet korábban), és név szerint kis csomagot oszt ki a gyerekeknek. Gigi hazahozta a saját csomagját, hogy mindenkinek adjon belőle. <3

Egyébként pedig Gigi születésnapjára készülünk mindannyian. Panni már több meglepetést is készített neki a napköziben.


Mi pedig, rajzolunk, vágunk, színezünk, és igyekszünk mindent észben tartani. Holnap jön négy ovis, a téma pedig mi más lenne, mint a koala. Hogy hogyan fogom a koala-tortát ma este összehozni, azt még nem tudom pontosan. :) Persze szigorú korona-előírások szerint csinálunk mindent, ami szerintem kissé logikátlan. Mármint a szabályok. Gyerek születésnapi zsúrján maximum 5 gyerek lehet meghívva, és kizárólag egy csoportból valók. Ami furcsa, hogy a délutáni foglalkozásokat ugyanúgy tartják mint eddig, 20-30-40-50 gyerekkel, különböző óvodákból, iskolákból. Szóval, 4 ovis barátot hívtunk meg, de így a kis szomszéd barátunkat nem hívhattuk. Ma estére még hátra van egy torta, a dekorálás és a lufik.




És a korona évében mi az, amit elfelejtettem Giginek készíteni? Hát koronát! :D Nem hiszem el! :D

Ma pedig Luca-napot ünnepeltek az oviban és az iskolában is. A "Lucia"-dalt már hetek óta gyakorolják, nálunk mindkét lány ezt énekli azóta. Az iskolában kisorsolták, hogy kinek a fején legyen a korona, és Pannit húzták. Ő ment elöl, koronával a fején. Annyira várta már ezt a napot! Még jó, hogy van egy bennfentesünk az iskolában, és kaphattam egy képet. ;)

A heti manó-csínyek, ugyanis Hópihe most sem tétlenkedett:
Varázspor a tojásra, és csiribí-csiribá...





Kártya-party :)



Tea-party :)

Humormorzsák, vagyis csak egy morzsa, de az nagyon nagy!

Panni az ősz óta a haladókhoz jár úszni. Novemberben átkerült egy nehezebb szintre. Itt már gyakran a mély vízben vannak, amitől Panni eléggé tart.
Panni: "Mamma, tudod mit kellett ma úszáson csinálni?"
Én: "Mit, drágám?" 
Panni: "A 2 méteres vízbe kellett beleugrani, lemerülni, és a medence aljáról egy nagyon nehéz babát felhozni." (az életmentést gyakorolták)
Én: "Hú, Panni, ez elég nehéznek hangzik. Te meg tudtad csinálni?" 
Panni: "Mamma. A vízbe se mertem beleugrani. Szerinted?"
Szerintem vagy öt percig szakadtam a nevetéstől...<3


Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése