2014. július 22., kedd

A "Hogyan bírjunk ki egy hetet az anyóssal" 10 parancsolata

1. Ha úgy gondolod, hogy egy kisméretű autóban nem férsz be a két gyerekülés közé, és nem tudsz ott ülni egy órán keresztül; hallgass és ne panaszkodj! Mert a végén egy buszon találhatod magad...

2. Ha már nagyon éhes vagy, mert délben még nem volt reggeli, és, ha megpróbálsz a konyhába bemenni bármilyen nemű ennivalóért, de mindig kizavarnak; próbálj meg gyors lenni, mint a villám, és láthatatlan, mint egy szellem - talán el tudsz lopni egy banánt...

3. Ha egy nagynéni ajándékba ad neked egy szoknyát - és olyan szerencsés vagy, hogy még tetszik is, és jól is áll - és az anyósod megjegyzi, hogy ez a szoknya biztos nem jó rád, mert a szülés után jó nagy hasad maradt; ne is halld meg! Te tudod, hogy már csak 1 kiló maradt rajtad!

4. Ha az anyós karjaiban keservesen sír a gyereked, Te próbálnád magadhoz venni, hogy megnyugtasd, de ő nem adja - mondván, hagyni kell sírni, ha nagyon sír, becsukjuk egy szobába, hogy ne halljuk; szedd össze minden erőd (és bátorságod), és tépd ki a gyereket a kezei közül!

5. Akármikor cicire teszed a gyereket, ő mindig megjegyzi, hogy inkább adnál neki tápszert vagy bébiételt; kezdj el dúdolni és szoptass tovább!

6. Ha minden este megjegyzi, hogy vacsorára adj instant tejberizst a gyerekednek, attól majd jobban alszik; folytasd a dúdolást és szoptass tovább!

7. Mikor a taknya-nyála-egybefolyó-uncsitesó napjában többször - valahányszor kimész pisilni - oda van küldve a gyerekedhez, hogy puszilja szájon; imádkozz, hogy elég erős legyen az immunrendszere és ne legyen beteg!

8. Mikor a gyerekednek egy olyan pelenkázó-részleget csinálnak, ami 5 méterre van a csaptól, ezért egyedül nem megy a dolog, mert félsz, nehogy leessenba gyerkőc, erre ő, nem baj, ha leesik, a gyerekcsont nem törik könnyen;  inkább pelenkázz az ágyban, földön, asztalon - annak ellenére, hogy többszörösen meg lett tiltva!

9. Amikor a gyereked végre elaludna, mert az uncsitesó pont nincs a közelben,  ő mindig felébreszti, mondván, minek alszik; hát, szorítsd össze a fogad,  nem tudsz mit tenni, már csak 3 nap van hátra...

10. Megszoksz vagy megszöksz! Ha elég erős vagy, kibirod az egy hetet összeszorított foggal. Csak a gyerekre koncentrálj! Ha nem vagy elég erős... akkor elvesztél!





Nincsenek megjegyzések :

Megjegyzés küldése