2021. december 10., péntek

Két (koronás) királylány

A lányok adventi naptárja a lépcső-feljáróban van, ami Panninak most "tiltott terület". 9.-én közös ajándékuk volt, ezért Gigi az ajtó előtt bontotta ki a kis csomagot, hogy Panni is láthassa. Persze a benne lévő kis angyalkák elkészítésére most várni kell egy picit.



Tegnap délután Giginek is pozitív lett a tesztje. Mi sem mutatja ennél jobban, hogy mennyire idióta szabályok vannak ezzel kapcsolatban. Elvileg mindannyian mehetnénk a dolgunkra, ha reggel negatív a tesztünk, annak ellenére, hogy beteg van a családban. Ergo, mi is vihettük volna Gigit oviba még tegnap is, mert csak estére lett pozitív a tesztje. Közben persze lehet, hogy a fél csoportot megfertőzte volna... Délelőtt még pörgött, unatkozott, fejen állva nézte a tv-t is. Aztán kidőlt. 


Valami hihetetlenül erős csíkja lett, piros helyett szinte fekete volt, és kétszer olyan vastag, mint az ellenőrző-csík. Megjelent egy fél perc alatt. Drága kislányom reakciója az volt, hogy "De jó, akkor végre lemehetek Pannihoz!". Szóval a két kis királylányom együtt van most izolálva.

Örülök, hogy így lett (ha lehet ilyen helyzetben ezt mondani), hogy nem Gigi lett először, egyedül beteg. Jó neki, hogy Panni ott van mellette. De én is nagyon sokat ott vagyok vele, elővigyázatosság ide vagy oda. De amikor lázas, és sír, és azt akarja, hogy bújjak mellé és fogjam a kezét, hogy hagyhatnám ott?

Panninak csak első nap volt láza. Tegnap még volt egy kis hőemelkedése, de úgy tűnik, már jobban van. A hasa fáj még mindig, de már kezd visszajönni az étvágya. Olyan soványak lettek mindketten ezalatt a 4-5 nap alatt. Hétfő óta nem esznek. Bár Panni tegnap már vacsorázott egy keveset, és ma is evett az ebédből. Szenved a huruttól, mert nagyon sűrű neki, és nem igazán jön fel, az inhalálás ellenére sem. De ma már nem fáj a mellkasa!

Gigi nagyon étvágytalan. Tegnap délután óta lázas, de szerencsére nem túl magas. Ő ma lett igazán taknyos, egy picit köhög is, de főleg a hasa fáj, és a feje. A torokfájásra mindketten panaszkodnak, de főleg a reggeli órákban.

Olyan büszke vagyok rájuk, mert annyira türelmesek, és annyira jól viselik a dolgot! Drága Gigus is, ahogy ült minden délután az asztalhoz tesztelni, egy szó nélkül. A babaőrben pedig hallom, hogy Panni mindig rászól, "Gigi, igyál még, tudod, hogy attól gyógyulsz meg!". Jaj, megint rám jött a sírás. Csak ennél rosszabb ne legyen! Annyira féltem őket. És annyira fáradt vagyok. Óránként mentem be az éjjel is egyikhez is, másikhoz is. De úgy látom, hogy Panni már túl van a nehezén. Remélem tényleg így van, és Gigi is gyorsan túllendül rajta!

Nekem ma nagyon fáj a torkom, de általában mindig így van, ha keveset alszom. Este majd tesztelek újra. Gigi most szólt fel megint, hogy "Mamma mikor jössz már le?". Hát megyek. Pappa elment még tesztért. Át kellene néznem a karácsonyi ajándékok listáját is, mi az ami van, mi az ami nincs (az már mondjuk nem is lesz), sőt Gigi születésnapi ajándékának is utána kell, hogy nézzek (jövő héten lesz). Sok mindenről lemarad így szegénykém az utolsó ovis évében, a szülinapi partiját is lemondtuk (lehet, hogy mind egészségesek leszünk 18.-ára, de nem hiszem, hogy bárki is jó ötletnek találna egy szülinapi bulit azokkal, akik egy hete még koronásak voltak). Tudom, hogy nem lesz így sütés sem karácsony előtt, a ház pedig romokban. De nem érdekel. Csak legyünk egészségesek mindannyian, vészeljük át ezt az egészet, és akkor lesz igazán karácsony. <3

4 megjegyzés :

  1. Jobbulást ismeretlenül is. Sokszor olvastam már a blogodat lehet hogy van egy közös ismerősünk akinek az oldalán láttam még régebben és ha szembejön velem mindig érdeklődéssel figyelem.

    VálaszTörlés
  2. Nagyon ügyesek vagytok, remélem hamar tullesztek ezen a feneségen! Jobbulást a királyi lányoknak 🥰

    VálaszTörlés